Samtidig er det viktig for oss i Båtsfjord Kommune at vi begrenser smitten, der det er mulig, for å hindre at vi overbelaste helsetjenestene i kommunen og i kapasiteten til våre helseforetak.

 

Båtsfjord kommune har mottatt beskjed om 1 positive PCR tester i løpet de siste døgn. I tillegg er det en økning i andre luftveisinfeksjoner.

På bakgrunn av dette oppfordrer vi folk til å bruke munnbind i det offentlige rom der det er vanskelig å holde minst en meter avstand.

 

Båtsfjord Kommune har for tiden en lett økende smittetrend og 1 pågående utbrudd som er knyttet til fiskebåt og personalet om bord er i isolering. De er 14 om bord og alle er smittet.

ØVRIG ANBEFALING:

De to første anbefalingene retter seg mot nærkontakter som IKKE er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære:

1. Dersom du har vært i nærkontakt med en koronapositiv bør du bruke munnbind i 7 dager i det offentlige rom der hvor du ikke klarer å holde 1 meters avstand (butikker, kjøpesenter, kollektivtransport)

2. Dersom du har hatt nærkontakt med en koronapositiv bør du ikke dra på organiserte fritidsaktiviteter eller private og offentlige arrangement i 7 dager

3. Utsett besøk hos sårbare grupper (eks beboere i sykehjem eller omsorgsboliger) i 7 dager dersom du har vært i nærkontakt med en koronapositiv

 

Den siste anbefalingen (nr. 4.) gjelder mer generelt for å bremse infeksjonspresset i kommunen:

 

4. Dersom en person hjemme hos deg har luftveisinfeksjon uavhengig av årsak, bør du bruke munnbind i det offentlige rom

 

Anbefalingene, om munnbind, gjelder ikke for barn under 12 år, elever i skoletiden og personer som ikke kan bruke munnbind av medisinske årsaker.

 

 

Reise

Alle reisende som ikke er vaksinert og kommer fra røde, mørkerøde, lilla eller grå land og områder må fylle ut registreringsskjema for innreise, teste seg ved ankomst til Norge og gå i reisekarantene.

Du kan ta en PCR-test tidligst 3 døgn etter ankomst, er den negativ kan du avslutte karantenen. Du må kunne dokumentere negativt prøvesvar.

 

Husk å holde deg hjemme hvis du er syk og teste deg dersom du utvikler symptomer på coronavirus.

 

Alle anbefalingene gjelder inntil ny beskjed blir gitt.