Melkarn Oppvekstsenter, et eksempel til etterfølgelse.

Med på å kaste glans over åpningen var Hilde Bremnes fra Statsforvalteren. Hun var imponert over bygget og og løsningen med å flytte alle instanser som har med barnas oppvekst og skolegang å gjøre, inn i ett og samme bygg. “Melkarn Oppvekssenter er noe andre kommuner kan ta lærdom av og bruke som et godt eksempel på hvordan det kan gjøres”.

Hilde Bremnes fra Statsforvalteren var imponert over Melkarn og hadde mange god-ord å si om bygget og tanken bak hele prosjektet. Båtsfjord kan være stolt av Melkarn Oppvekstsenter.

 

 Gave fra Statsforvalteren overrekkes ordører Øyvind Hauken.

 

Noen ord fra Arkitekten.

Arkitekten bak Melkarn Oppvekstsenter heter Ola Roald, fra Ola Roald Arkitekter. Sjefen selv var på plass under åpningen, og mente det var en anerkjennelse å bli innvitert til åpningen. “Da har man gjort noe riktig”.

Roald snakket om prosessen fra de første streker på et papir, utkast som av forskjellige årsaker ble skrotet, og frem til det ferdige bygget. Bærekraft, var ert ord som ble brukt. Dette med tanke på at stort sett hele bygget er bygd av tre. Det er kun gulv og svømmehall som er bygget i betong. Roald trakk også frem det gode samarbeidet med Båtsfjord skolens lærere, brukere og politikere som har vært med under prosessen. WSP, som har vært prosjektleder og Harald Nilsen A/S, med underentrepenører, som har stått for byggingen. Representanter fra WSP og Harald Nilsen var også til stede under åpningen.

Arktiekt Ola Roald.

 

 

Underholdning

Med ordfører Øyvind Hauken som konfransier, og pianist, ble en fullsatt kultursal underholdt med både sang og dans.

Elever fra kulturskolen Wilja Elisabeth Hoigari og  Åseline Kilbotn fremførte en sang hver. Båtsfjord Mannskor med Shantykoret fremførte 2 sanger og til slutt Damekoret, med 2 sanger. Dessuten ble det fremført 3 spenstige dansenummer med elever fra Melkarn Oppvekstsenter, som har dans som valgfag.

Se flere bilder fra åpningen, under.