Sist torsdag deltok jeg på første del av en workshop om levende sjømat som Cod Cluster arrangerte på Båtsfjord Brygge. Her deltok også lokale fiskere, representanter for lokale fiskeribedrifter, lokalt næringsliv og andre interesserte. Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering, matforskningsinstituttet Nofima og Råfisklaget orienterte om status og muligheter når det gjelder levende sjømat, med vekt på levendelagring og levendelevering av torsk og hyse.

Samme dag deltok jeg på teams-møte mellom Finnmarksykehuset og ordførerne i Øst-Finnmark om Finnmarksykehusets pågående omorganisering. Det var betryggende å høre at det er ingen tvil om at sykehuset i Kirkenes skal bestå som akuttsykehus og at samarbeidet om sykestuer videreføres. Finnmarksykehuset er også på tilbudssiden når det gjelder samarbeid med kommunene til innbyggernes beste.

Fredag deltok jeg på et orienteringsmøte på Teams om en stor folkehelseundersøkelse, kalt Saminor, som skal gjennomføres neste vår i områder i Norge med samiske, kvenske og norske innbyggere. Etter planen skal den gjennomføres i Båtsfjord i perioden 24.04–21.05. Alle innbyggere mellom 40 og 79 år vil bli invitert til å delta ved å svare på et spørreskjema og gjennomføre en helseundersøkelse og et intervju. Båtsfjord kommune vil orientere mer om dette når det nærmer seg. Imens kan dere finne mer informasjon her  

Førstkommende onsdag kl. 9.00 er det møte i Formannskapet.  Sakspapirer finner dere her: 

 

Øyvind Hauken
Ordfører